fotografija usb kablov, priključenih v vtičnice

Glede na razmere v času pandemije Covid-19, ko so okoliščine pomembno vplivale tako na poslovanje registrarjev kot nosilcev domen, je Register .si s 23. marcem podaljšal t.i. »karanteno« za domene s 30 na 60 dni. Kot to določajo Splošni pogoji za registracijo domen pod .si, se po poteku obdobja »karantene« domene izbrišejo iz baze in so znova na voljo za registracijo.

Ta začasni ukrep, ki je registrarjem in nosilcem v prvih tednih pandemije olajšal poslovanje, saj so imeli več časa za podaljšanje domen, se s 1. julijem izteka.

Status »karantene« za domene se tako vrača v okvire, kot so sicer določeni v Splošnih pogojih (obdobje »karantene« traja 30 dni). To pomeni, da bodo domene pod .si, ki bodo potekle do 1. julija do 10. ure zjutraj, še imele 60-dnevno »karanteno«, tiste po 10. uri na ta dan, pa bodo imele znova 30-dnevno »karanteno«, kot je bilo to doslej. 

Nosilcem svetujemo, da preverijo datum poteka njihovih domen in se z registrarjem pravočasno dogovorijo za podaljšanje ter tako preprečijo nedelovanje njihovih spletnih strani in elektronskih naslovov.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na Register .si (info@register.si).