Register.si varovanju zasebnosti pripisuje velik pomen. Pri obdelavi vaših osebnih podatkov ravnamo skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Da boste dobro razumeli, kako varujemo vaše osebne podatke, vas vabimo, da preberete tudi Splošne pogoje za registracijo domen pod vrhnjo domeno .si in Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov.

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V želji, da bi vam zagotovili dobre storitve in jih, kjer je to mogoče, še izboljšali, lahko obdelujemo naslednje vaše osebne podatke:

  • ime in priimek oziroma firmo/naziv;
  • naslov stalnega prebivališča oziroma sedež;
  • naslov elektronske pošte, telefonsko številko ali številko faksa;
  • IP naslov;
  • podatke o prijavah na našo spletno stran in o njeni uporabi.

Vaše osebne podatke, ki jih lahko zberemo bodisi tekom postopka registracije domen prek naših registrarjev, ki imajo z nami sklenjeno pogodbo o sodelovanju pri registraciji domen, bodisi nam jih prostovoljno zagotovite po elektronski pošti, telefonu ali faksu, z udeležbo na dogodku, z uporabo piškotkov ali druge tehnologije, s katero spremljamo obiskovalce naše spletne strani, obdelujemo za različne namene:

  • za nemoteno opravljanje dejavnosti Registra.si moramo v zvezi z upravljanjem sistema domenskih imen pod vrhnjo domeno .si zbrati nekaj osebnih podatkov, ki se nanašajo na vašo domeno;
  • z namenom zagotavljanja preglednosti in stabilnosti delovanja domenskega sistema pod .si moramo vzdrževati popolno in točno zbirko podatkov o vseh registriranih domenah, s čimer pripomoremo tudi k oblikovanju in vzdrževanju zaupanja vrednega in varnejšega internetnega okolja;
  • da vas lahko identificiramo in se z vami neposredno povežemo glede registracije domene, če in ko je to potrebno;
  • za izvajanje pogodbe, če ste nosilec domene;
  • za pošiljanje informacij, ki bi vas lahko zanimale.

Vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, potrebujemo za izvajanje vaše pogodbe ali za zaščito naših zakonitih interesov, zlasti z vidika neprekinjenega poslovanja, varnosti in zaupnosti podatkov naših strank ter varnosti internetne infrastrukture. Samo v izjemnih primerih lahko obdelava vaših podatkov temelji na vašem soglasju.

Vaše pravice

Na vašo zahtevo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, vam bomo omogočili vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredovali vam bomo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako vam bomo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podali tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih zbiramo.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij smo vam na voljo na e-naslovu: info@register.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z veljavno zakonodajo.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu, t.j. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si)

Zavarovanje vaših osebnih podatkov

Na Registru.si nenehno izvajamo in posodabljamo varnostne ukrepe, da bi vaše osebne podatke in druge informacije zaščitili pred nepooblaščenim dostopom, izgubo, uničenjem ali spremembo. Trudimo se zagotoviti, da so vse informacije varno shranjene, od naših registrarjev pa zahtevamo, da uporabljajo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje vaših podatkov.

Piškotki in druge tehnologije za sledenje

Ko obiščete naše spletne strani, lahko nekatere informacije v obliki piškotka shranimo v vaših napravah. Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za vas kot obiskovalca naše spletne strani.

Kontakt

V primeru vprašanj v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov ali če bi želeli uveljavljati katerokoli pravico v zvezi z vašimi osebnimi podatki, nas kontaktirajte na naslov info@register.si.