Skoči na vsebino

Cyber Europe 2024


Za nami je največja evropska kibernetska vaja. Dvodnevni dogodek je potekal junija, glavna nit pa je bil preizkus odpornosti našega energetskega sektorja, kjer se je preizkusilo na tisoče igralcev, ki tesno sodelujejo s kibernetsko varnostjo.

Vseevropska vaja Cyber Europe, ki jo organizira ENISA v sodelovanju s številnimi akterji iz EU, je namenjena preizkušanju naše pripravljenosti na kibernetske grožnje v številnih sektorjih.

Vznemirljiv scenarij, ki so ga navdihnili dogodki iz resničnega življenja in so jih v celoti razvili evropski strokovnjaki za kibernetsko varnost, je bil prava priložnost za igralce, da smo se soočili s kompleksnimi situacijami neprekinjenega poslovanja in kriznega upravljanja.

Cyber ​​Europe vsakemu posamezniku omogoča analizo varnostnih incidentov in nam daje priložnost, da preizkusimo naše postopke in pridobimo izkušnje pri soočanju z najsodobnejšimi izzivi.

Sorodne vsebine

Jamboree 2024

Za nami je največji Centrov dogodek CENTR Jamboree, vsakoletno druženje registrov evropskih nacionalnih vrhnjih domen, ki so ga prijazno gostili kolegi z Danske.

Več …

Predavanje na konferenci »Pravo v informacijski družbi« na Pravni fakulteti v Ljubljani

Sodelavki Maša Drofenik in Špela Jamnik sta se z veseljem odzvali vabilu in 28. marca 2024 sodelovali na konferenci »Pravo v informacijski družbi«, ki vsako leto poteka v organizaciji Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Ljubljani ter Centra za informacijske tehnologije, pravo in etiko.

Več …

Združenje CENTR z novim upravnim odborom

Vodji Registra.si, Barbari Povše, se je iztekel štiriletni mandat na čelu predsednice upravnega odbora združenja evropskih nacionalnih registrov za vrhnje domene- CENTR.

Več …