Skoči na vsebino

Razkritje podatkov o nosilcu domene pod .si

Storitev WHOIS za .si domene vsakomur  omogoča, da z vnosom domene pridobi osnovne podatke o domeni, nosilcu domene, tehničnem kontaktu in registrarju, pri katerem je nosilec registriral domeno. Če je nosilec fizična oseba, se pri podatkih nosilca razkrije le kontaktni elektronski naslov. Fizična oseba lahko na lastno željo razkrije več podatkov.

Register .si podatke o nosilcu domene .si posreduje tretjim osebam, če za razkritje podatkov obstajajo utemeljeni razlogi, kot so uveljavljanje zakonskih pravic ali uporaba postopka za alternativno reševanje domenskih sporov (ARDS), ki se vodi in administrira pri nas.

Če želite pridobiti podatke, ki so javno nedostopni, morate vložiti zahtevo za razkritje podatkov, skupaj z navedbo vaših podatkov in navedbo razlogov, zaradi katerih menite, da imate pravico do dostopa do podatkov tretjih oseb. Utemeljeno zahtevo nam lahko posredujete na naš elektronski naslov info@register.si ali po pošti na naslov Arnes, Register. si, Tehnološki park 18, 1000 Ljubljana.

Nekaj najbolj pogostih primerov zahtev za razkritje podatkov iz utemeljenega razloga:

  • imetnik blagovne znamke želi identificirati nosilca domene, da bi lahko vložil pritožbo v postopku ARDS;
  • odvetnik, ki zastopa stranko pri uveljavljanju svoje pravice intelektualne lastnine;
  • nadzorni organ ali sodišče, ki pri izvajanju svojih zakonitih nalog zahteva podatke o nosilcu domene.

Osebne podatke v zvezi z registracijo domen pod .si posredujemo tretjim osebam samo iz razlogov, določenih v točki 11.6. Splošnih pogojev za registracijo domen pod vrhnjo domeno .si. Podatkov o nosilcih domen .si ne posredujemo zunanjim tretjim osebam za namene neposrednega trženja ali promocije ponudb ali storitev za naše uporabnike.