Skoči na vsebino

Zvišanje cene za registracijo in podaljšanje .si domen


Na Registru.si smo se dolgo upirali zvišanju cen za registracijo in podaljšanje domen pod .si. Od leta 2005 do 2015 je bila cena registracije in podaljšanja 10 EUR, od leta 2015 dalje pa 8 EUR.

V teh 17-ih letih je Register.si dobil številne nove obveznosti, ki jih nalaga zakonodaja, s sprejetjem Direktive o ukrepih za visoko skupno raven kibernetske varnosti (NIS2) nas čakajo nove. Vsa leta smo sledili novostim, razvijali novo programsko opremo, ki zagotavlja, da je delovanje .si še bolj varno in zanesljivo. Kljub temu, da je število zaposlenih v teh letih naraslo na 12, smo še vedno med najmanjšimi registri v Evropi. Kot vsi, se tudi Register.si sooča z dvigom cen za storitve, ki so nujne za naše delovanje. Številne vrhnje domene (vključno s .com) so v preteklih letih že dvignile cene. Cena .si domene je tako v primerjavi z ostalimi registri, upoštevajoč velikost .si zone, zelo nizka.

S 1. januarjem 2023 se torej s ceno registracije vračamo v leto 2015. Cena registracije in podaljšanja .si domene bo ponovno 10 EUR.

Na Registru bomo v letu 2023 pripravili predloge spodbud za Registrarje, s katerimi bodo lahko znižali ceno registracije ali/in podaljšanja. Vezane bodo predvsem na povečanje varnosti .si domene in preverjanje podatkov nosilcev.

Sorodne vsebine

Register.si študentom prava o DNS in nezakoniti spletni vsebini

Sodelavka Maša Drofenik se je prejšnji mesec z veseljem odzvala povabilu in za študente tretjega in četrtega letnika Pravne fakultete v Ljubljani pripravila predavanje z naslovom Odstranjevanje nezakonite spletne vsebine: Praksa nacionalnega Registra .si z blokiranjem in pečatenjem domen.

Več …

Podelili smo nagrade Netko

Skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije smo podelili nagrade Netko 2023. V osmih kategorijah in dvema posebnima nagradama žirije se je v prosoru Edvard zaključilo tekmovanje Netko za najboljše spletne projekte pod domeno .si.

Več …

Kaj dela Register.si?

Zagotavljamo registracije domen pod .si in upravljamo z vrhnjim DNS strežnikom za .si.

Več …