Skoči na vsebino

Zvišanje cene za registracijo in podaljšanje .si domen


Na Registru.si smo se dolgo upirali zvišanju cen za registracijo in podaljšanje domen pod .si. Od leta 2005 do 2015 je bila cena registracije in podaljšanja 10 EUR, od leta 2015 dalje pa 8 EUR.

V teh 17-ih letih je Register.si dobil številne nove obveznosti, ki jih nalaga zakonodaja, s sprejetjem Direktive o ukrepih za visoko skupno raven kibernetske varnosti (NIS2) nas čakajo nove. Vsa leta smo sledili novostim, razvijali novo programsko opremo, ki zagotavlja, da je delovanje .si še bolj varno in zanesljivo. Kljub temu, da je število zaposlenih v teh letih naraslo na 12, smo še vedno med najmanjšimi registri v Evropi. Kot vsi, se tudi Register.si sooča z dvigom cen za storitve, ki so nujne za naše delovanje. Številne vrhnje domene (vključno s .com) so v preteklih letih že dvignile cene. Cena .si domene je tako v primerjavi z ostalimi registri, upoštevajoč velikost .si zone, zelo nizka.

S 1. januarjem 2023 se torej s ceno registracije vračamo v leto 2015. Cena registracije in podaljšanja .si domene bo ponovno 10 EUR.

Na Registru bomo v letu 2023 pripravili predloge spodbud za Registrarje, s katerimi bodo lahko znižali ceno registracije ali/in podaljšanja. Vezane bodo predvsem na povečanje varnosti .si domene in preverjanje podatkov nosilcev.

Sorodne vsebine

Kako je Peter registriral .si domeno leta 1998?

Preslikali smo se v leto 1998, ko je bila domena lahko le polno ali skrajšano registrirano ime organizacije, ko so dokazila za registracijo .si potovala od tajništva do pisarne in ko ste na potrditev čakali več dni!

Katere birokratske omejitve je moral premagati Peter, da je postal nosilec .si domene?

Več …

Objavljen je razpis za nagrade Netko!

Register.si-organizator tekmovanja in Gospodarska zbornica Slovenije-lastnik blagovne znamke, vsako leto podelimo nagrade Netko. S to nagrado komuniciramo slovensko spletno identiteto, podpiramo domače spletne projekte, podjetja, organizacije in osebnosti, ter hkrati spodbujamo uporabo nacionalne domene .si.

Več …

Registrarji in register na srečanju

Prednovoletno druženje z registrarji

Z našimi registrarji se skozi leto srečujemo ob različnih formalnih priložnostih. Mnoge izmed njih so poslovne narave in velikokrat ne ostane veliko časa za sproščeno druženje. December pa je čas, ki je namenjen druženju in povezovanju v bolj sproščenem vzdušju, saj pripomorejo k boljšemu počutju in bolj pristnim odnosom.

Več …