Skoči na vsebino

Zvišanje cene za registracijo in podaljšanje .si domen


Na Registru.si smo se dolgo upirali zvišanju cen za registracijo in podaljšanje domen pod .si. Od leta 2005 do 2015 je bila cena registracije in podaljšanja 10 EUR, od leta 2015 dalje pa 8 EUR.

V teh 17-ih letih je Register.si dobil številne nove obveznosti, ki jih nalaga zakonodaja, s sprejetjem Direktive o ukrepih za visoko skupno raven kibernetske varnosti (NIS2) nas čakajo nove. Vsa leta smo sledili novostim, razvijali novo programsko opremo, ki zagotavlja, da je delovanje .si še bolj varno in zanesljivo. Kljub temu, da je število zaposlenih v teh letih naraslo na 12, smo še vedno med najmanjšimi registri v Evropi. Kot vsi, se tudi Register.si sooča z dvigom cen za storitve, ki so nujne za naše delovanje. Številne vrhnje domene (vključno s .com) so v preteklih letih že dvignile cene. Cena .si domene je tako v primerjavi z ostalimi registri, upoštevajoč velikost .si zone, zelo nizka.

S 1. januarjem 2023 se torej s ceno registracije vračamo v leto 2015. Cena registracije in podaljšanja .si domene bo ponovno 10 EUR.

Na Registru bomo v letu 2023 pripravili predloge spodbud za Registrarje, s katerimi bodo lahko znižali ceno registracije ali/in podaljšanja. Vezane bodo predvsem na povečanje varnosti .si domene in preverjanje podatkov nosilcev.

Sorodne vsebine

70. generalna skupščina CENTR-a

V Bruslju je ta teden potekala generalna skupščina združenja evropskih nacionalnih registrov za vrhnje domene- CENTR. Zbrane je nagovorila predsednica upravnega odbora in vodja Registra.si, Barbara Povše, ki je razkrila, da bo letošnja nit skupščine pogled v prihodnost.

Več …

Dvig kibernetske varnosti evropskih vrhnjih domen

Skoraj 90 udeležencev se je pod geslom »Dvig kibernetske varnosti evropskih vrhnjih domen« udeležilo prve letne konference na novo ustanovljenega EU TLD ISAC-a (ISAC za evropske vrhnje domene) v Bruslju.

Več …

Register.si uspešno prestal nadzorno presojo po standardu ISO 27001

Da naše aktivnosti na področju informacijske varnosti zagotavljajo najvišji nivo kakovosti, jih nadziramo in preverjamo tudi s pomočjo neodvisnih zunanjih presojevalcev.

Več …