Status vaše domene lahko preverite na WHOIS vmesniku, kjer pogledate zapis “status”.

Statusna koda Kaj pomeni? Kaj storiti?
ok Domena je registrirana, aktivna in lahko gosti spletne strani, e-pošto ali imenske strežnike.  Pri registrarju lahko zahtevate, naj uvede kakšno od omejitev, kot na primer

  • ‘registrar ne dovoli prenosa’,
  • ‘registrar ne dovoli izbrisa’ in
  • ‘registrar ne dovoli posodobitve’,

s čimer lahko preprečite nepooblaščene prenose, izbris ali posodobitve domene.

Domena je registrirana, aktivna in lahko gosti spletne strani, e-pošto ali imenske strežnike.  Pri registrarju lahko zahtevate, naj uvede kakšno od omejitev, kot na primer

  • ‘registrar ne dovoli prenosa’,
  • ‘registrar ne dovoli izbrisa’ in
  • ‘registrar ne dovoli posodobitve’,

s čimer lahko preprečite nepooblaščene prenose, izbris ali posodobitve domene.

v karanteni Domena je potekla ali je bila dana v izbris.  V tem obdobju internetne storitve, ki so vezane na to domeno (spletna stran, elektronska pošta…), ne delujejo. Karantena traja 30 dni, status se odstrani s podaljšanjem.  Domeno, ki je v karanteni, lahko:

Domena je potekla ali je bila dana v izbris.  V tem obdobju internetne storitve, ki so vezane na to domeno (spletna stran, elektronska pošta…), ne delujejo. Karantena traja 30 dni, status se odstrani s podaljšanjem.  Domeno, ki je v karanteni, lahko:

Poleg tega lahko zamenjate tudi registrarja domene in/ali sprožite domenski spor.

prenos prepovedan Zamenjava registrarja ni mogoča. Ponavadi se status uporablja pri zaklenjenih domenah. / Zamenjava registrarja ni mogoča. Ponavadi se status uporablja pri zaklenjenih domenah. /
čaka na izbris Domena čaka na izbris, ki ga bo opravil register 30 dni po potrditvi zahtevka. / Domena čaka na izbris, ki ga bo opravil register 30 dni po potrditvi zahtevka. /
izbris prepovedan Register je onemogočil izbris domene. Ponavadi se status uporablja pri zaklenjenih domenah. / Register je onemogočil izbris domene. Ponavadi se status uporablja pri zaklenjenih domenah. /
možno vračilo domene (pravica potrošnika) Domena je registrirana po točki 12. Splošnih pogojev za registracijo .si domen. Možno je vračilo domene v 14 dneh od dneva registracije. Domena je registrirana po točki 12. Splošnih pogojev za registracijo .si domen. Možno je vračilo domene v 14 dneh od dneva registracije.
vračilo domene potrjeno / / / /
registrar ne dovoli podaljšanja Koda pove Registru, naj zavrne zahteve za podaljšanje domene. Če domeno želite podaljšati, morate registrarju najprej posredovati zahtevo, naj statusno kodo umakne. Koda pove Registru, naj zavrne zahteve za podaljšanje domene. Če domen želite podaljšati, morate registrarju najprej posredovati zahtevo, naj statusno kodo umakne.
registrar ne dovoli posodobitve Koda pove Registru, naj zavrne zahteve za posodobitev domene. Nakazuje, da posodobitev podatkov ni možna, s čimer se lahko prepreči nepooblaščene posodobitve z motivom prevare. Če želite domeno posodobiti, morate registrarju najprej posredovati zahtevo, naj statusno kodo umakne. Koda pove Registru, naj zavrne zahteve za posodobitev domene. Nakazuje, da posodobitev podatkov ni možna, s čimer se lahko prepreči nepooblaščene posodobitve z motivom prevare. Če želite domeno posodobiti, morate registrarju najprej posredovati zahtevo, naj statusno kodo umakne.
registrar deaktiviral domeno Koda pove Registru, naj ne aktivira vaše domene v DNS. Zato domena ni vpisana v DNS strežnik za .si, kar posledično pomeni, da razreševanje naslovov, vezanih na to domeno, ne bo potekalo. Če bi želeli, da poteka razreševanje naslovov, morate registrarju najprej posredovati zahtevo, naj statusno kodo umakne. Koda pove Registru, naj ne aktivira vaše domene v DNS. Zato domena ni vpisana v DNS strežnik za .si, kar posledično pomeni, da razreševanje naslovov, vezanih na to domeno, ne bo potekalo. Če bi želeli, da poteka razreševanje naslovov, morate registrarju najprej posredovati zahtevo, naj statusno kodo umakne.
register deaktiviral domeno Kodo je nastavil Register. Vaša domena ni vpisana v DNS strežnik za .si, kar pomeni, da je deaktivirana. Omenjen status nakazuje problem z domeno, ki ga je potrebno odpraviti. Obrnite se na  Register za več informacij. Kodo je nastavil Register. Vaša domena ni vpisana v DNS strežnik za .si, kar pomeni, da je deaktivirana. Omenjen status nakazuje problem z domeno, ki ga je potrebno odpraviti. Obrnite se na  Register za več informacij.
posodobitve prepovedane Ta statusna koda zaklene domeno in prepreči posodobitve. Status se navadno nastavi na vašo zahtevo (zaklep domene). Če domeno želite posodobiti, se najprej obrnite na registrarja, naj v sodelovanju z Registrom, umakne statusno kodo oz. odklene domeno. Ta statusna koda zaklene domeno in prepreči posodobitve. Status se navadno nastavi na vašo zahtevo (zaklep domene). Če domeno želite posodobiti, se najprej obrnite na registrarja, naj v sodelovanju z Registrom, umakne statusno kodo oz. odklene domeno.
domena v sodnem ali domenskem sporu Domena je blokirana zaradi sodnega ali domenskega spora. Ni možna zamenjava nosilca. / Domena je blokirana zaradi sodnega ali domenskega spora. Ni možna zamenjava nosilca. /
domena je neaktivna Statusna koda nakazuje, da informacija o imenskih strežnikih (angl. delegation information) ni bila povezana z domeno. Domena ni vpisana v vrhnji DNS in razreševanje naslovov (angl. resolving) ne bo delovalo. Če je vaša domena v omenjenem stanju več dni, se obrnite na vašega registrarja. Statusna koda nakazuje, da informacija o imenskih strežnikih (angl. delegation information) ni bila povezana z domeno. Domena ni vpisana v vrhnji DNS in razreševanje naslovov (angl. resolving) ne bo delovalo. Če je vaša domena v omenjenem stanju več dni, se obrnite na vašega registrarja.