Skoči na vsebino
70 CentrGA Bruselj

70. generalna skupščina CENTR-a


V Bruslju je ta teden potekala generalna skupščina združenja evropskih nacionalnih registrov za vrhnje domene- CENTR. Zbrane je nagovorila predsednica upravnega odbora in vodja Registra.si, Barbara Povše, ki je razkrila, da bo letošnja nit skupščine pogled v prihodnost.

Poudarila je pomen novoustanovljenega ISAC-a za evropske vrhnje domene in udeležence izzvala z vprašanji o prihodnosti industrije domen in kakšne prilagoditve bodo potrebne, da bomo registri premostili izzive, ki nam jih prinaša digitalna transformacija, geoekonomski premiki, okoljski pritiski, podnebne spremembe in kibernetske grožnje.

Udeleženci so se dotaknili tudi direktive NIS2, predvsem 28. člena, ki bo v naslednjem letu prinesel veliko sprememb. Prav iz izkušenj, ki jih je Centr pridobil pri sprejemanju direktive na Evropski komisiji, mora združenje še naprej sodelovati pri sooblikovanju politik, ki naj bo v prihodnosti bolj proaktivno in konstruktivno. Ta vloga, čeprav zahtevna, je tista, kjer lahko Centr in registri vplivamo na prihodnost domen.

Sorodne vsebine

Dvig kibernetske varnosti evropskih vrhnjih domen

Skoraj 90 udeležencev se je pod geslom »Dvig kibernetske varnosti evropskih vrhnjih domen« udeležilo prve letne konference na novo ustanovljenega EU TLD ISAC-a (ISAC za evropske vrhnje domene) v Bruslju.

Več …

Register.si uspešno prestal nadzorno presojo po standardu ISO 27001

Da naše aktivnosti na področju informacijske varnosti zagotavljajo najvišji nivo kakovosti, jih nadziramo in preverjamo tudi s pomočjo neodvisnih zunanjih presojevalcev.

Več …

Register.si ustanovni član ISAC-a za evropske vrhnje domene

Danes je začela delovati spletna stran ISAC-a za evropske vrhnje domene.

Več …