Skoči na vsebino
Barbara Povše ima govor ob 30. obletnici .hr

Barbara Povše ob 30. obletnici .hr


“Nacionalna vrhnja domena je element in simbol suverene države”, pravijo na Carnetu, hrvaškem registru, ki letos praznuje 30 let domene .hr.
Slavnostna govorka na svečani prireditvi je bila tudi vodja Registra.si, ga. Barbara Povše.

Poudarila je, da je bil vpis domene .hr v vrhnji, korenski strežnik, eden izmed pomembnih korakov v samostojno državo – pridobitev digitalne nacionalne identitete .hr. Brez pravih ljudi na pravem mestu, z znanjem, vizijo, vztrajnostjo in pogumomom seveda ne bi šlo. Dokaz, da je Hrvaška takšne vizonarje imela, je 30 uspešnih let .hr.

Tako kot slovenski, tudi hrvaški nacionalni register deluje v okviru Hrvaške akademske in raziskovalne mreže. Sodelovanje med Carnetom in Arnesom je od same ustanovitve tesno, delimo izkušnje in si pomagamo. Skupna preteklost, bližina, podobna organiziranost in velikost – vse to pripomore, da lažje razumemo izzive, priložnosti in poiščemo sinergije.

Kot predsednica upravnega odbora Združenja evropskih registrov – CENTR se jim je zahvalila za prispevek k boljšemu in varnejšemu internetu.

Svoj govor je zaključila z besedami, da je Register za .hr mednarodno priznan, tehnično dovršen register, .hr pa varna in uspešna domena.

Sorodne vsebine

Poročilo predsednice upravnega odbora Centr-a

Barbara Povše, vodja Registra.si in predsednica upravnega odbora združenja CENTR, je strnila leto 2023 in opozorila na izzive evropskih nacionalnih registrov za vrhnje domene v naslednjih letih.

Več …

70. generalna skupščina CENTR-a

V Bruslju je ta teden potekala generalna skupščina združenja evropskih nacionalnih registrov za vrhnje domene- CENTR. Zbrane je nagovorila predsednica upravnega odbora in vodja Registra.si, Barbara Povše, ki je razkrila, da bo letošnja nit skupščine pogled v prihodnost.

Več …

Dvig kibernetske varnosti evropskih vrhnjih domen

Skoraj 90 udeležencev se je pod geslom »Dvig kibernetske varnosti evropskih vrhnjih domen« udeležilo prve letne konference na novo ustanovljenega EU TLD ISAC-a (ISAC za evropske vrhnje domene) v Bruslju.

Več …