Skoči na vsebino
Barbara Povše ima govor ob 30. obletnici .hr

Barbara Povše ob 30. obletnici .hr


“Nacionalna vrhnja domena je element in simbol suverene države”, pravijo na Carnetu, hrvaškem registru, ki letos praznuje 30 let domene .hr.
Slavnostna govorka na svečani prireditvi je bila tudi vodja Registra.si, ga. Barbara Povše.

Poudarila je, da je bil vpis domene .hr v vrhnji, korenski strežnik, eden izmed pomembnih korakov v samostojno državo – pridobitev digitalne nacionalne identitete .hr. Brez pravih ljudi na pravem mestu, z znanjem, vizijo, vztrajnostjo in pogumomom seveda ne bi šlo. Dokaz, da je Hrvaška takšne vizonarje imela, je 30 uspešnih let .hr.

Tako kot slovenski, tudi hrvaški nacionalni register deluje v okviru Hrvaške akademske in raziskovalne mreže. Sodelovanje med Carnetom in Arnesom je od same ustanovitve tesno, delimo izkušnje in si pomagamo. Skupna preteklost, bližina, podobna organiziranost in velikost – vse to pripomore, da lažje razumemo izzive, priložnosti in poiščemo sinergije.

Kot predsednica upravnega odbora Združenja evropskih registrov – CENTR se jim je zahvalila za prispevek k boljšemu in varnejšemu internetu.

Svoj govor je zaključila z besedami, da je Register za .hr mednarodno priznan, tehnično dovršen register, .hr pa varna in uspešna domena.

Sorodne vsebine

Register.si ustanovni član ISAC-a za evropske vrhnje domene

Danes je začela delovati spletna stran ISAC-a za evropske vrhnje domene.

Več …

Register.si študentom prava o DNS in nezakoniti spletni vsebini

Sodelavka Maša Drofenik se je prejšnji mesec z veseljem odzvala povabilu in za študente tretjega in četrtega letnika Pravne fakultete v Ljubljani pripravila predavanje z naslovom Odstranjevanje nezakonite spletne vsebine: Praksa nacionalnega Registra .si z blokiranjem in pečatenjem domen.

Več …

Podelili smo nagrade Netko

Skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije smo podelili nagrade Netko 2023. V osmih kategorijah in dvema posebnima nagradama žirije se je v prosoru Edvard zaključilo tekmovanje Netko za najboljše spletne projekte pod domeno .si.

Več …