Skoči na vsebino
Barbara Povše ima govor ob 30. obletnici .hr

Barbara Povše ob 30. obletnici .hr


“Nacionalna vrhnja domena je element in simbol suverene države”, pravijo na Carnetu, hrvaškem registru, ki letos praznuje 30 let domene .hr.
Slavnostna govorka na svečani prireditvi je bila tudi vodja Registra.si, ga. Barbara Povše.

Poudarila je, da je bil vpis domene .hr v vrhnji, korenski strežnik, eden izmed pomembnih korakov v samostojno državo – pridobitev digitalne nacionalne identitete .hr. Brez pravih ljudi na pravem mestu, z znanjem, vizijo, vztrajnostjo in pogumomom seveda ne bi šlo. Dokaz, da je Hrvaška takšne vizonarje imela, je 30 uspešnih let .hr.

Tako kot slovenski, tudi hrvaški nacionalni register deluje v okviru Hrvaške akademske in raziskovalne mreže. Sodelovanje med Carnetom in Arnesom je od same ustanovitve tesno, delimo izkušnje in si pomagamo. Skupna preteklost, bližina, podobna organiziranost in velikost – vse to pripomore, da lažje razumemo izzive, priložnosti in poiščemo sinergije.

Kot predsednica upravnega odbora Združenja evropskih registrov – CENTR se jim je zahvalila za prispevek k boljšemu in varnejšemu internetu.

Svoj govor je zaključila z besedami, da je Register za .hr mednarodno priznan, tehnično dovršen register, .hr pa varna in uspešna domena.

Sorodne vsebine

Pogovor z Barbaro Povše v reviji Marketing Magazin

»Če smo včasih poudarjali, da sta svetova dva, fizični in virtualni, danes to več ne drži. Ta svetova sta se prepletla in eden brez drugega ne obstajata. Prisotnost podjetij in znamk ni več vprašanje, temveč dejstvo. To pomeni, da blagovna znamka ali podjetje brez prave domene ne more uspeti,« je za Marketing Magazin povedala Barbara Povše.

Več …

netko 2023 in društvo svetloba

Netko 2023 in društvo Svetloba

Društvo Svetloba je prvo društvo v Sloveniji na področju oftalmologije, ki so ga ustanovili oboleli in zdravniki. Združuje obolele za redkimi očesnimi boleznimi na genetski osnovi, ki so sedaj še neozdravljive in praviloma vodijo v slepoto.

Več …

Maj gre na rojstnodnevno zabavo

Maj, ki je zaposlen na Registru.si, gre danes na rojstnodnevno zabavo. Je strokovnjak za DNS, DNSSec, FTP, SCP, IDP, HSP, PGP, RDAP, LACP …

In kako pojasni simpatični gospodični, kaj dela? Mislite, da so vsi “giki” sramežljivi?

Več …