Skoči na vsebino

Podelili smo nagrade Netko 2024


S podelitvijo nagrad v osmih kategorijah in dvema posebnima nagradama žirije se je zaključilo tekmovanje Netko 2024 za najboljše spletne projekte pod domeno .si.

Podelitve sta se udeležila tudi vodja Registra.si, ga. Barbara Povše Golob in g. Nenad Šutanovac, direktor ZIT-a, ki deluje v sklopu Gospodarske zbornice Slovenija.

V skladu s svojim poslanstvom in vizijo smo se na Registru za vrhnjo domeno .si odločili, da s pomočjo zbranih prijavnin podpremo nekoga, ki si to v tem zahtevnem času res zasluži. Letos so to dekleta iz združenja Women4Cyber Slovenija – slovenski del evropske pobude za podporo ženskam na področju kibernetske varnosti.

Women4Cyber je pobuda, namenjena ozaveščanju o vrzeli med spoloma v kibernetski varnosti, spodbujanju in ustvarjanju strasti do poklicev na področju kibernetske varnosti pri mlajših generacijah, izobraževanju institucij in podjetij, ustvarjanju in promociji vzornikov. Na podelitvi nagrad so dekleta razbijala mite o stereotipih glede vključenosti žensk v IT poklice, kjer še vedno dominirajo moški. Izročile so tudi nagradi za Naj projekt in Naj oglaševalca/digitalca.

Na dogodku nas je obiskala tudi ga. Polona Kus, direktorica službe podpornih informacijskih sistemov na Zavarovalnici Triglav. Zbranim je podala svoja opažanja glede dinamike timov in uspešnosti podjetij, kjer se ženske vključuje v poslovne procese na področjih informacijskih tehnologij in kibernetske varnosti.

Gostom smo pripravil tudi presenečenje- skrito gostjo, etično hekerko. Razkrila je, da so lahko ženske uspešne tudi v takšnem “poklicu”.

Sorodne vsebine

Cyber Europe 2024

Za nami je največja evropska kibernetska vaja. Dvodnevni dogodek je potekal junija, glavna nit pa je bil preizkus odpornosti našega energetskega sektorja, kjer se je preizkusilo na tisoče igralcev, ki tesno sodelujejo s kibernetsko varnostjo.

Več …

Jamboree 2024

Za nami je največji Centrov dogodek CENTR Jamboree, vsakoletno druženje registrov evropskih nacionalnih vrhnjih domen, ki so ga prijazno gostili kolegi z Danske.

Več …

Predavanje na konferenci »Pravo v informacijski družbi« na Pravni fakulteti v Ljubljani

Sodelavki Maša Drofenik in Špela Jamnik sta se z veseljem odzvali vabilu in 28. marca 2024 sodelovali na konferenci »Pravo v informacijski družbi«, ki vsako leto poteka v organizaciji Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Ljubljani ter Centra za informacijske tehnologije, pravo in etiko.

Več …