Skoči na vsebino

Prehod na novo Pogodbo o sodelovanju pri registaciji domen


Na Registru .si smo, v sodelovanju z registrarji, uspešno zaključili postopek podpisovanja nove Pogodbe o sodelovanju pri registraciji domen. Z novim razmerjem se bo nadaljevala dosedanja praksa in že uveljavljena razdelitev odgovornosti med Registrom .si in registrarji.

Zaradi prilagoditev na nove zakonodajne zahteve in obveznosti je Register .si pripravil novo različico pogodbe za registrarje. Čeprav se sama vsebina pogodbe ni bistveno spremenila, smo se potrudili, da je preglednejša in jasnejša. Z novo pogodbo smo izvedli tudi prehod na poslovanje z e-računi. S tem smo izpolnili cilj iz naše trajnostne strategije, kjer smo si zadali, da bomo v poslovnih procesih uporabljali čim manj papirnih dokumentov.

Registrarji so bili z osnutkom nove pogodbe seznanjeni decembra 2023. Po zaključku usklajevalne faze se je 1. februarja 2024 začel postopek podpisovanja nove pogodbe za obstoječe registrarje. Veseli nas, da bomo sodelovanje pri registraciji domen nadaljevali s 85-imi registrarji, od tega je 16 tudi tujih.

Nova pogodba je objavljena na strani z dokumenti za registrarje.

Registrarjem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Sorodne vsebine

Predavanje na konferenci »Pravo v informacijski družbi« na Pravni fakulteti v Ljubljani

Sodelavki Maša Drofenik in Špela Jamnik sta se z veseljem odzvali vabilu in 28. marca 2024 sodelovali na konferenci »Pravo v informacijski družbi«, ki vsako leto poteka v organizaciji Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Ljubljani ter Centra za informacijske tehnologije, pravo in etiko.

Več …

Združenje CENTR z novim upravnim odborom

Vodji Registra.si, Barbari Povše, se je iztekel štiriletni mandat na čelu predsednice upravnega odbora združenja evropskih nacionalnih registrov za vrhnje domene- CENTR.

Več …

Podelili smo nagrade Netko 2024

S podelitvijo nagrad v osmih kategorijah in dvema posebnima nagradama žirije se je zaključilo tekmovanje Netko 2024 za najboljše spletne projekte pod domeno .si.

Več …